Jump to content

ME 08 Block Signal Generic


Recommended Posts

ME 08 Block Signal Generic is found in the catalog
As you can see it is contributed
by Roter Brummer and the script is from Goetz.

 

1006110826_ME08.thumb.jpg.564949c589f9bd3667b504be91cc9805.jpg

The signal has a variable, type table, you can set another speed as value in the second entry. (now 80)
The 0 and 1 in the name will later in the code correspond with the state of the Signal. Do not change them.

Geschwindigkeiten.jpg.6792e0a21fb9d353aa108b447dfffebb.jpg

A suggestion is to make it “all purpose” so it can handle trains with negative speed, and even vehicles pushing their wagons.

Neo worked out a solution, it is for a signle signal named “Form signal1”

1179056461_solutionneo.jpg.2579301e4ae8c65ecfce68df2ddb0635.jpg

With a little change in the script we can make it generic. I kept the original code but set it not activ.

One can say : another generic signal, but I, and maybe other members can benefit from studying this approach.

Regards, Herman

A tested version of the generic signal is included, also an oval with signals to test it.

 

 

ME 08 TEST.mbp ME 08 Block Signal generic V6 v01a.mbp

Link to post
Share on other sites

Hello,

Just a positive remark.
The solution for finding a pushing vehicle works also if you use front-tail locomotives.
Both vehicles are detected. And both vehicles their speed is reset after the signal changes to green.
Signal green situation :

1313493108_Signalpropertiesgreen.jpg.c79d4c064398e982679671126b5e6991.jpg

Train situation :

1666331677_Speed-green.thumb.jpg.6ce5adca344a190ddba6d8874ae21730.jpg

But that’s nice, it works fine. The whole train resumes with a 80km/u speed as we wanted.
Greetings.
Herman

Special thanks to Roter Brummer and Goetz.

 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Hello members,

Another remark.
I made a signal (*) based on this technique and found that it not such a good idea that a train has two vehicles with a speed. ( even if they can drive in V6 )
And some people ( I too ) use sometimes two locs in a train, one with a speed, the other with speed 0. 
Suggestion : break the second loop if  a vehicle with an engine is found. So only one vehicle will take the speed, the other stays 0.

    for i, Iter in ipairs(t) do
      local v = Iter
      if v:hasEngine() then
        v.engine.active = true
        v.targetSpeedAbs = signal.variables["Geschwindigkeiten"][state]
        break
      end
    end


Kind regards, Herman

(*) attached

Test SignalG.mbp

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...

Hello,

I published last days a duo signals called signalG and signalV in the catalog. I just removed them.

They were based on the above topic.

But there is a serious error in it. So do not use those signals if you should have downloaded them. They do not work properly. (*)

Sincere apologies,

Herman (BE)

(*) When one opens the signal manually, and there is no train before the error occured.

Link to post
Share on other sites

TB08 SignalG V6 v05.mbp

Hello,

The error is fixed. (*) But I'm not going to publish them again in the catalog.
Should anyone have some interest, it can be downloaded here. 

Kind regards, 
Herman

* The error was not so bad as I thought.  It caused a script error, with no further consequenses for the event.
That's the reason I discovered it only when use the analyse. Otherwise I would never had  found it.
 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...